Pagini

marți, 1 februarie 2011

Cum sa ascundem eficient fisiere in Windows XP– videotutorial

Download Bat To Exe Converter
Copiaza cod
Click Aici pentru a vizualiza MiniDemo
Desi metodele de ascundere a fisierelor personale (si nu numai) pe care doriti sa le pastrati secrete s-au diversificat de-a lungul anilor si au devenit din ce in ce mai complexe si mai eficiente, tot exista riscul ca acestea sa poata fi accesate de catre persoane care stiu unde si cum sa caute.

Daca va numarati printre numerosii utilizatori Windows XP care impart computerul cu mai multe persoane (familie, prieteni colegi) si vreti sa va asigurati ca fisierele personale sunt pastrate in siguranta si ascunse de ochii celorlalti useri fara ca acestia sa aiba vreo posibilitate sa le gaseasca, urmati instructiunile de mai jos pentru a va crea propriul folder secret, acesta putand fi accesat doar cu ajutorul unui fisier .bat pe care puteti sa il denumiti cum vreti si sa il plasati oriunde pe hdd (in acest fel nimeni – cu exceptia dvs – nu va sti ce anume “stie” sa faca fisierul respectiv).

Cum puteti crea un folder secret in XP pentru fisierele personale?

    * Deschideti un Notepad apoi dati Copy/Paste la  textul din pagina urmatoare: Copiaza cod... Click Aici
.............................................................................................................
Atentie! Pe al 23-lea rand din textul de mai sus (if NOT %pass%==[type_password_here] goto FAIL) introduceti parola pentru folder in locul la  insert password here  . Cand veti dori sa deblocati folderul, folositi parola introdusa de dvs.

    * dati Save la document apoi modificati-i terminatia din .txt in .bat (click pe Yes cand vi se va cere confirmarea)
    * dati dublu-click pe fisierul .bat nou creat pentru a crea un folder nou, numit Locker
    * mutati toate fisierele si folderele dvs secrete in folderul Locker, apoi dati din nou dublu-click pe fisierul .bat
    1. Tastati Y ca raspuns la intrebarea Esti sigur ca vrei sa blochezi folderul?(Y/N) pentru a bloca si a ascunde folderul secret
    2. Cand doriti sa deblocati folderul parolat si ascuns, dati din nou dublu-click pe fisierul.bat, tastati parola cand  va apare urmatorul mesaj : Introdu parola pentru a debloca folder-ul!

Chiar daca folderul secret va fi vizibil dupa blocare si pentru alti useri atunci cand este bifata optiunea Show hidden files and folders din Folder Options, cei care vor dori sa il acceseze vor fi “redirectionati” catre My Computer. Pentru a putea accesa folderul blocat va trebui sa dati din nou dublu-click pe fisierul .bat si sa introduceti parola corecta (cea introdusa de dvs in fisierul .bat).
 • Compatibil si cu Vista sau 7.

7 comentarii:

 1. Este curata pierdere de timp. Mult mai repede poti sa ascunzi ceva ce nu trebuie sa fie vazut de toata lumea, folosind un arhivator (rar, 7zip...) cu care sa parolezi arhivele.
  Este parerea mea!
  O zi buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt multe metode de a ascunde ceva de prin calculator.Eu am prezentat o metoda extrem de usoara fara a fi nevoie de vreun soft specializat pentru acest lucru.Pe viitor poate am sa prezint si altele.Fiecare poate sa aleaga ce mod sa foloseasca. Ideea principala a mini tutorialului video este sa deschida ochii utilizatorilor, pentru a nu se plafona si a crede ca apa potabila exista doar la robinet.
  O zi buna si tie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da de ce sa ascunzi, mai taica? Nu mai bine "o semnezi si-o dai anonima" !!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca comentariul nu are legatura cu subiectul, va fi sters. Daca intradevar doriti ajutor, postati numai problemele legate de IT.
  Glumele, glumitele, jigniri aduse altor utilizatori ai acestui site, prin comentariile voastre, vor fi sterse imediat.
  Atentie ce postati daca nu doriti sa fiti bagati in Spam cu, comentariile care nu sunt la locul lor. Din acel moment ip-iurile voastre vor fi monitorizate si blocate.
  Pot sa va asigut ca sunt foarte multi useri blocati, pentru-ca nu au respectat conditiile de mai sus amintite.

  RăspundețiȘtergere
 5. acest sistem care merge facut si fara un program special (merge si cu rar). A fost folosit de teroristii de la 11 sept pentru a schimba emailuri intre ei, fara a trezi suspiciuni din partea FBI
  oricum e misto programul

  RăspundețiȘtergere
 6. am gresit topicul
  comentariu era pentru aici
  http://pchelp.eu5.org/depozit_1/20.Cum%20ascunzi%20o%20arhiva%20intro%20poza.jpg/Cum_ascunzi_o_arhiva_intro_poza_jpg.htm

  RăspundețiȘtergere
 7. Te-am iertat pentru catastrofa, calamitatea, dezastrul si in final tsunami-ul pe care l-ai creat in legatura cu postarea ta in locul nepotrivit. Amin !!! =)) :P =))

  RăspundețiȘtergere

Foloseste Emoticon: _ :) _ :)) _ :D _ :P _ =D> _ =))