Pagini

miercuri, 3 noiembrie 2010

Cum mutam aplicatiile sau jocurile instalate pe C:\ in alta partitie pentru a elibera spatiului de pe partitia primara– videotutorial

Download Application Mover
Click Aici pentru a vizualiza MiniDemo

Unul dintre motivele pentru care partitia primara (adica aceea pe care este instalat Windowsul) ar trebui sa ocupe cel putin 50GB pe Win Vista si Win7 iar pentru Win Xp 10-15 GB pe hard-disk este acela ca niciodata nu vom sti ce – si mai ales cate – aplicatii/programe vom instala in sistem, si cat spatiu vor ocupa acestea. Foarte multi utilizatori Windows au “probleme” cu spatiul lipsa de pe partitia primara (“probleme” care duc la imposibilitatea de a instala alte programe decat in conditiile in care o parte din cele deja existente sunt dezinstalate sau la scaderea performantei sistemului), motiv pentru care sunt nevoiti sa renunte la diverse programe instalate in sistem sau sa repartitioneze hard-diskul (cu riscul ca datele de pe acesta sa fie afectate de procesul de repartitionare) sau – in unele cazuri – chiar sa reinstaleze sistemul. Insa nu ar fi mai simplu daca ar muta o parte dintre aplicatiile instalate pe alte partitii, astfel elibarand spatiul atat de necesar?
Cu siguranta majoritatea userilor Windows stiu deja ca daca o aplicatie instalata pe o partitie este mutata pe o alta cu ajutorul Copy/Paste, aplicatia respectiva nu va mai putea fi rulata (de “vina” sunt registrii si procesele aplicatiei care nu vor recunoaste noul folder sau noua partitie pe care aceasta a fost mutata, ci vor “pointa” tot spre vechea locatie). Insa cu ajutorul Application Mover, mutarea pe alta partitie a aplicatiilor deja instalate pe partitia primara poate fi facuta fara nici o problema, iar aplicatiile respective vor continua sa functioneze.
Application Mover este o aplicatie micuta care nu necesita instalare, creata initial pentru a ajuta gamerii inraiti sa isi mute jocurile (de regula jocuri steam) stocate/instalate pe partitia primara pe alta partitie (evident, pentru a face loc altor jocuri), insa ulterior s-a descoperit ca functioneaza la fel de bine si pentru ale tipuri de aplicatii.
Aplicatia este cmpatibilea cu Windows 2000/XP, Windows 2003, Windows Vista, si Windows 7.

6 comentarii:

 1. Salut.Felicitari pt. tutorial.
  Sti si o solutie pt. jocuri instalate in alta partitie sa mearga dupa ce ai reinstalat windosul? Ceva de genu : sa scaneze jocul si faca back-up la jocurile instalate in registrii si folderele care le face el in c: Iar la reinstalare os doar sa-i dai restore si sa mearga.
  MS

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Gigi :)) ...Backup, Backup ...O solutie simpla la problema ta este Acronis.True.Image.Home...Cum se face ???...Dupa ce ai mutat jocurile pe o alta partitie verfici daca totul este OK , adica daca jocurile merg cum trebuie...faci un Backup la partitia C:\ cu Acronis.True.Image.Home la configuratia pe care o ai in prezent cu jocurile mutate pe alta partitie iar cand doresti cu acronis poti sa faci restaurare de sistem...Dupa restaurare vei vedea ca sistemul tau va recunoaste si jocurile pe care le-ai mutat pe alta partitie.
  Baieti din echipa videotutorial.ro au realizat un videotutorial despre acronis ... Copiaza aceasta adresa in Browser-ul tau pentru a vedea videotutorialul http://www.videotutorial.ro/?p=325

  RăspundețiȘtergere
 3. Alt mod este dupa ce ai instalat Windows-ul pe curat : Faci o instalare de Windows pe curat cu tot ce este necesar pentru sistem dupa care instalezi jocurile in felul urmator .
  1. pe alta partitie faci un folder sa zicem (Jocuri instalate)...Acum incepi instalarea unui joc iar cand ajungi la optiune care iti da calea de instalare ex:(C:\Program Files\jocul_tau) tu schimbi calea spre o alta partitie, alta decat c:\...Ex: (D:\Jocuri instalate)...Multe programe, jocuri nu necesita obligatoriu instalarea in c:\Program Files ...asa ca instalarea se poate face si pe o alta partitie alta decat C...Singura conditie este da creezi un folder pe partitia pe care vrei sa faci instalari de jocuri,programe pentru a directiona unde sa se instaleze ce doresti tu...
  Si in acest caz un Backup cu Acronis la tot sistemul de operare este bine venit dupa ce ai terminat de configurat sistemul tau cu tot ce este necesat

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-am descarcat un joc cu extensia rar. l-am dezarhivat(cu WinRAR) dar mereu cand intru pe el trebuie sa fac acelasi lucru plus ca acum in C nu mai am spatiu necesa cu toate ca programul este in D. ce sa fac ca sa pot deschide din nou jocul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa mine probabilitatea ca acel joc, cu extensie rar, sa fie chiar o imagine cu extensia ISO, este foarte mare. Incearca sa instalezi un program specializat, ca Magic ISO, sau ceva asemanator, si observa daca extensia rar al acelui joc se va transforma in extensia ISO, daca da, inseamna ca poti sa montezi in Magic ISO, un disc virtula in care vei instala aceea imagine ISO si vei putea juca, jocul din aceea imagine virtuala, daca jocul este o versiune portabila. In general jocurile mari ca dimensiune, nu sunt arhivate cu WinRAR, sunt inpachetate intr-o imagine, in cazul tau presupun ca ISO, find o metoda comuna si des utilizata.

   Ștergere

Foloseste Emoticon: _ :) _ :)) _ :D _ :P _ =D> _ =))